Clausens Kunsthandel

Square

Dagen var til sidst uendelig lang – for dem begge to (2014) af Cai Ulrich von Platen og Steen Møller Rasmussen

I den nordøstelige del af Lolland står et tomt enfamiliehus. Her slog billedkunstnerne Cai Ulrich von Platen og Steen Møller Rasmussen sig ned under en periode i forsommeren 2014. Her udvalgte de dele af det lollandske hus, som de ville kunne ”flytte” over til Clausens Kunsthandels hus, i en totalinstallation.

Det en slags ”filmisk iagttagelse” der er på spil i udstillingen. I deres praktik har de to kunstnere til fælles en dyb tillid til tilfældet. Begge registrerer det, som optræder lige dér, hvor de har valgt at opholde sig. Begge har en tålmodig åbenhed for lige det, der sker af sig selv.

Med sommerens lys over Lolland dokumenterede de på denne måde udvalgte konkrete fysiske rammer, objekter og vindueskig fra huset. Nu, et halvt år senere, genfremkaldes disse i en sammensmeltning med gallerirummet i Clausens Kunsthandel i København. En væg fra Lolland overføres til en væg i København. Det konkrete omdannes til både et faktisk og et imaginært rum. En fortælling foldes ud, om et helt tredje imaginært sted.