Kunsteen.dk

 

Forlaget Plagiat - Drosselvej 71 - 2000 Frederiksberg – 2367 8373 – kunsteen@gmail.com


Forlaget Plagiat udsender : Steen Møller Rasmussen

TJENER FOR EN BYDRENG - Richard Winther og mig, indlagt DVD med tre film.

Bogen udkom den 16. Marts 2009,160 sider, Kr. 200,-  ISBN 978-87-88084-01-6


Fra forordet:

Jeg kunne frit vælge et billede af Richard fra hans store samling af egne værker, fik jeg at vide. Frit valg på alle hylder, Jeg valgte, men Richard var ikke glad for at komme af med lige dét billede. Det næste ville han heller ikke af med, og det næste havde han lovet væk.

Da valget faldt på ét, vi begge kunne gå ind for, satte Richard nogle gamle lameller fra en seng på som ramme, og jeg kørte glad hjem.

Næste dag fik jeg en mail, med besked på, at jeg havde dårlig smag, og ikke kunne se, at det billede, jeg havde valgt, var dårligt.

Vi aftalte så, at jeg fik et nyt i bytte. Et, som Richard valgte, som værende godt.

Da Richard skulle til København, spurgte jeg ham, om han ikke kunne tage det nye billedet med, i bytte for det “dårlige”.

“Jeg er ikke tjener for en bydreng!” svarede han.

Vi fik aldrig byttet billede.


Jeg besøgte Richard første gang i 1977, og sidste gang kan man sige, da jeg tog ned til Lolland, da jeg året efter Richard´s død skulle vise min film “En undersøgelse” om Richard og fortælle lidt om ham.

I hvert fald er det sidste foto i bogen af Richards gravsten, taget på den dag, den 22. oktober 2008 – 31 år efter det første møde.Om DVDén:

1. Richard Winther – en undersøgelse

Steen Møller Rasmussen, 1999, farve, 21:06 min.

Richard Winther var en seriøs eksperimentator. I filmen viser han rundt i sit hjem, der samtidig var hans arbejdssted – et forunderligt univers, hvor færdige værker og ufuldendte projekter blander sig med samlinger af alskens sager, fra skitsebøger over fotografiske apparater til døde svaner og andre skeletter. Filmen skildrer et menneske med en umættelig nysgerrighed efter at finde ud af, hvordan tingene fungerer og hænger sammen.


2. Wie

Steen Møller Rasmussen og Richard Winther, 2005, s/h og farve, 16:10 min.

Filmen er udsprunget af Richard Winthers optagethed af billedhuggeren Johannes Wiedewelt (1731-1802) – i hans mytologi kaldet Wie, som er tæt forbundet med Richard Winthers udstilling, Wie-recycling, der blev vist på Gl. Holtegaard i 2005. Filmen er resultatet af en fem år lang e-mail korrespondance mellem filmens to instruktører.


3. Richard Winthers hus

Steen Møller Rasmussen, 2008, farve, 78:27 min.

Richard Winther boede i sit "alderdomshjem" i Vindeby på Lolland. Efter hans død i 2007 står de tomme rum tilbage, mange steder med motiver malet direkte på væggene. Tre personer, der kendte Richard Winther godt, viser rundt i huset,fortæller om billederne på væggene og hans liv i lokalsamfundet.


Christian Vind (23:16), Per Kirkeby (29:38), Grethe Bull Sarning (25:33)

 

©  SMR

Bolivia

2007

Still fra filmen

“2000”  af SMR.

Hong Kong Telephone girl (DK)

Telephonecall on open street in the middle of traffic in Kowloon, Honk Kong.

Steen Møller Rasmussen


SE FILM:

http://www.60sec.org/60Seconds2009.html

LYD - cd med 15 numre med original foto af Albert Mertz fotograferet 1990 af Steen Møller Rasmussen i 100 eks.

200 Kr. incl. porto.


Forlaget Plagiat,

Drosselvej 71,

2000 Frederiksberg.

plagi@get2net.dk

Lille mand med hat på cykel set på trappen Kunsthallen Nikolaj!

20. januar 2011

C.V. Jørgensen 1978

“Det ganske lille band”

Foto: © Steen Møller Rasmussen

Ungdom i Essaouire,

Marokko.

Februar 2011 -

© Foto.SMR.

Niels Olafs Gudmes udsigt - Hammershøj eller Rasmussen ?

20. Januar 2011

Nørrebro omkring Stengade

ca. 1970.

Foto © SMR

SNE 2011  Foto: SMR

Man Ray´s mur i Paris.

Han boede bag muren.

Foto: © SMR 2010.

Cuba. Foto: © SMR

Arbejdsbillede fra optagelserne til video til Sort Sol albummet  “Flow My Firetear”

Sonny Tronborg og Christian Lemmerz.

Sørup 1992.

Fotos: © SMR

 

Steen med Rdo maleri (2006)  ‘Steen med kamera og hund’ på besøg hos Tobias Winther 28.1.2011.

Foto: Ulrik Helio

‘Driving home from Christmas’ 2010. Over Fyn. Foto: SMR

‘Ragnesminde’

Vesterled 1944.

Steen og mor.

Nordtoftevej 15, Vesterled.

Ca. 1959.

  1. 3.2. 2011 fra åbning / fernisering.

Pist Prottas 50 års jubilæum på Brandt Klædefabrik i Odense

Pist Protta - Folkekøkken

Demonstration i Marrakech søndag 20.2.2011. © SMR.

 

YSL i Marrakech 2011. SMR

3 gamle 6x6 negativer fra 70érne Brøndbyerne.

Foto: SMR

Dirch Passer 1971.

© SMR

Efterlysning af maleri af Kristian Zahrtmann til udstilling  “Richard Winther og Frederiksberg”.

Flow My Firetear - urpremiere på Sort Sol og Kvium/Lemmerz-værk
Centrum for aftenens programlaunch er en på alle måde unik oplevelse - musikalsk såvel som filmisk. I en af årets sær-serier hylder PIX punken - med særligt fokus på de mange krydsfelter, der i starten af 80'erne blev tegnet op mellem musik-, kunst- og filmverden. Og netop dette krydsfelt er i højsædet denne aften, hvor vi er stolte over at kunne præsentere intet mindre end ur-premieren på billedkunstnerne Michael Kvium, Christian Lemmerz og performance-gruppen VÆRSTs samarbejde med Sort Sol om det ekstreme kunst/musikvideo-projekt fra 1992, Flow My Firetear. I en serie af sitrende tableauer, der rækker fra det provokerende til det endfoldigt morsomme, præsenterer video-værket en grænsebrydende fortolkning af Sort Sols album af samme titel, og den er først nu - i anledningen af PIX's launch og årets særfokus på punken - blevet gravet frem fra fjernlageret og klippet færdig af kunstnerne - og tilføjet en remastered lydside af Sort Sol.

Med makkerparret Kvium & Lemmerz i front eksperimenterede performancegruppen VÆRST i starten af 90'erne med videoformatet som installationskunst, og i heri ses klare linjer til både Kvium og Lemmerz' respektive kunstneriske retninger i dag samt deres efterfølgende filmiske samarbejder, ikke mindst filmen Voodoo Europa og mastodont-filmatiseringen af Finnegans Wake, The Wake. Flow My Firetear er resultatet af en enkelt dags optagelser i ét og samme rum, udelukkende bestående af first-takes i realtid - en stram, dogmatisk tilgang til filmen, med et ikke bare provokerende indhold, men et skelsættende og visuelt overvældende udtryk til følge.

Senegal 1988

Foto.SMR

Fotos © Steen Møller Rasmussen

Fredag d. 18.3.2011 var der åbning/fernisering af udstilling med 12 af mine kunstnerportrætter. Det forgik hos Galleri Tom Christoffersen i Skindergade 5.

David Hockney holdt pressemøde d. 7.4.2011

på Louisiana med sine iPad billeder.

Han røg indtil flere stille Picasso smøger for pressen og egen fornøjelses skyld og udtalte nogenlunde således: “når noget gøres med stor nydelse, skader det ikke”.  David Hockney er inkarneret ryger.                          

© foto: SMR 2011

Nørreport Station                                                         Marts 2010.SMR

Lars og Finn Mogensen var naboer til Carl Th. Dreyer i deres barndom på Frederikberg.

Se også: http://www.carlthdreyer.dk/Galleri/FilmOgLydklip/Film-om-Dreyer/Om-Dreyer-Dalgas-Blvd.aspx

Som Al Taylor ser Howard  McCalebb, på Louisianas smukke udstiling, med papirarbejder af den alt for tidlige døde

gode New York kunstner.

JANUAR 2020

Still fra Steen Møller Rasmussens video “ Herfra hvor jeg står” der vist på:

B&K Projects                                                

Bredgade 23B

DK-1260 Copenhagen

tel: +45 2097 4091

www.bkprojects.dk


HERFRA HVOR JEG STÅR


En udstilling af Claus Rohland Jørgensen (maleri/print), Martin Richard Olsen (skulptur), Steen Møller Rasmussen (video).

Udstillingen åbnede d. 15. april 2011.Pladecoverets fremherskende farver er nuancer af gult, derefter grønt og lidt blå hav  en akvarel i fugleperspektiv af de danske kornmarker indrammet af pilehegn ned til det lille fiskerleje ' Herfra Hvor Vi Står ' (kan vi se os omkring til alle sider..) - Skousen og Ingemann anno 1971 og udstillingstitelen Herfra Hvor Jeg Står er selvfølgelig en reference. Og

det er så det.


Titelen bliver i denne formulering et personligt udsagn for hver af de udstillende, som arbejder i hvert sit felt, en formulering af et personligt udsyn, samtidigt med et underforstået punktnedslag, som hver udstilling af arbejdsprocessers endeligt er. Nu' et er et punktnedslag i hvor jeg står og er allerede forandret inden det Borum'sk drilagtige svar kan udtales  'Jeg står ikke  jeg bevæger mig ' . Alting bevæger sig.....


Steen Møller Rasmussen er uddannet filmfotograf, og har skabt og instrueret adskillige film, af hans produktion kan bl.a. nævnes ' en undersøgelse ' om Richard Winter, Reading Lips med Lawrence Weiner og film om beat-generationen sammen med Lars Movin, bl.a. om W.S. Burroughs i København i 1983.

S.M.R. som  på det seneste har været repræsenteret i flere udstillingssammenhænge, og p.t. med fotografier, kunstnerportrætter på Galleri Tom Christoffersen,  har helt specifikt adopteret udstillingen titel ind i sit værk, som hedder “Herfra Hvor Jeg Står”. En videofilm,som er timelapse optagelser, ud af vinduet på hans adresse.

Videofilmen som varer 5:13 min. er optaget på 16mm. film over tolv dage - tre optagelser mod hver af de fire verdenshjørner: Nord, vest, syd og øst.

 

En minimalistisk forholden sig til jeg'et identificeret ved det selvvalgte omdrejningspunkt, i dette tilfælde hjemmet, og set derfra, med  solen som synkronisering.

Herfra hvor jeg står (og ser mig omkring) er nu'ets bevægelige sted, den konstante koreografering af vores egen dans igennem livet, dobbelttydig i sin konstante inddragen af fortid og fremtid og selvredigering i takt med hjerteslaget som inddrager det du foruden hvilket jeg ikke kan udtales - sanserne aktiveres når jeg ser mig omkring til alle sider og jeg står ikke længere, men bevæger mig.

De tre jævnaldrende kunstnere har siden 80' erne haft et parallelt forløb, med  referencepunkter siden f.eks. Gud og Grammatik og udstillingsstedet Kongo, men udstiller nu for første gang sammen i gallerisammenhæng på B&K Projects.B&K Projects er lukket.

BEAT i BRØNDYFotobog om Brøndby Pop Club. Et bidrag til dansk rocks kulturhistorie.
Uden skelen til nuværende kendthedsstatus, kronologi eller nationalitet er der i bogen samlet en bredt udsnit af daværende og nuværende legendariske danske og udenlandske rockmusikere.


Bogen er som et kalejdoskop, der i sort-hvide billeder råt og uforsødet gengiver den stemning, der herskede på musikstederne i slutningen af tresserne.


Dengang det var beat- og ­pigtrådsmusik, dengang backstage var skolernes ­omklædnings- og baderum, dengang musikerne trådte ind på en interimistiske scene i gymnastiksalen foran et forventningsfuldt publikum, som både sad, lå, stod op eller hang i ribberne, dengang hashtågerne bugtede sig langs gulvene for til sidst at nå op til scenekanten. Det er en bog for sanserne.
Billedkunstneren Knud Odde har bidraget til bogen med et et originalt ­ linoleumstrykt smudsomslag.

Anker Jørgensen & Kim Larsen i Helsingør - 2007 Foto.SMR

Mike Kelley Fundet død

31.1.2012, han er født 1954

i Detroit. Foto: SMR 1998.

EN GRÆSSENDE GLÆDE TIL DIT YDRE - Tak til F.P.Jac.

Sigmar Polke 2001  

Mark Tansey 1995              

Cindy Sherman 2007

Nam June Paik 1992

Allan de Waal, 19. marts 1938

5. december 2012. Her er Allan i godt selskab med Jean Nouvel på Louisiana. Foto: SMR 2005.

 

http://www.shozo.net/indexe.html står i dag: Our beloved avantgarde artist Shozo Shimamoto left us on the 25th of January 2013 at the age of 85.

Foto her fra besøg i København ca.1984.

Jørgen Ryg med Lego tranelogo

Det bare BOB! Foto©SMR.

 

Man kan passende sætte Springsteen på lydanlægget, mens man bladrer i bogen, studerer de rå medrivende fotografier og lever sig ind i musikerens frodige univers.

Madrid 1986 Foto SMR ©

 

John Mogensen overtales af Jørgen Kleinert - 1973

© SMR

Bjørn Schou Nielsen - "Hypnosemordet”

Foto © Steen Møller Rasmussen.

Optaget I vinteren 1973-74 hvor Danmark

var ramt af oliekrise.

Clausen -

for altid

Fernisering lørdag d. 1. april 2017

kl. 14-16


Clausen - for altid er en særlig udstilling i Toldbodgade nr. 9. Den markerer, at dette er den sidste udstilling med Lis ved roret, og at huset med det lange udstillingsliv bliver sat til salg.

Poul Gernes                                                                        Foto:SMR.

 

Spøgelser rundetårn

- på vej ned  © S M R

NOTRE-DAME DE PARIS

2017 © SMR.

Fandt det her gamle dias, må have taget det i start 70‘erne. Gamle København - ja, sådan ser der ikke ud mere. © SMR

 

TAG

EN

GRØN TAXA!

©

SMR